zaterdag 16 april 2011

Campings Belgische Kust - Ook de moeite waard in de herfst?


Als je denkt aan de Belgische kust, dan denk je aan een zinderende zomer waarin zon, zee en strand een hoofdrol spelen. De uitgestrekte zandstranden, de drukke badplaatsen en het swingende nachtleven viert in de zomer haar hoogtijdagen. Maar betekent dat kamperen aan de Belgische kust in de herfst een dooie boel is?

Campings Belgische Kust - Er is genoeg te zien in de herfst
Ook in de herfst is het absoluut de moeite waard om een weekendje of weekje te toeven aan de Belgische kust. Als je niet de mogelijkheid hebt gehad om in de zomer de kust te bezoeken, of je geen fan bent van het warme weer en de zomerdrukte, dan is het kamperen van de Belgische kust in de herfst zeker een aanrader.
Je vraagt je misschien af wat er dan zoal te beleven valt in de herfst. Hieronder tref je een aantal voorbeelden van leuke activiteiten in de herfst welke we daarna verder zullen bespreken:

- Lekker uit met de kinderen in het kindvriendelijke De Haan
- Weekendshoppen in het trendy winkelcentrum van Knokke-Heist
- Ontdek de Sahara in De Panne

Campings Belgische Kust - Plezier met de kinderen in De Haan
De Haan staat boven aan het lijstje voor families die gaan kamperen met de kinderen. Er zijn talloze activiteiten voor kinderen in de badplaats waardoor het niet moeilijk is om de kinderen rustig te houden.

Allereerst tref je in het hart van de stad het stadspark La Potinière. In het park vind je naast wandel- en fietspaden ook twee speeltuinen, een minigolf baan, een petanquebaan en een café waar je van een hapje en drankje kunt genieten.

Maar ook het park van het aangelegen Wenduine heeft veel te bieden zoals een autovrije rotonde waar de kinderen kunnen racen in gocarts of op de skateboard kunnen springen, een ontdekkingstocht door de duinen kunnen maken of een potje kunnen voetballen.

Campings Belgische Kust - Extravagante winkelstad Knokke-Heist
Van alle badplaatsen aan de Belgische kust, lijkt Knokke-Heist waarschijnlijk, vanwege haar vele trendy winkels, het meest op een beroemde badplaats aan de Franse Rivièra. Het voordeel van Knokke-Heist tegenover andere Belgische winkelsteden is echter dat alle belangrijke winkels te vinden zijn in twee straten: de Kustlaan en de Lippenslaan.

Bijna alle bekende namen hebben wel een boetiek geopend in Knokke-Heist. En nadat je je tassen eenmaal hebt volgeladen met dure spullen, kun je genieten van een (alcoholische) versnapering aan één van de charmante pleintjes die de badplaats rijk is.

Campings Belgische Kust - Prachtige panorama's in De Panne
Het duingebied rondom de plaats De Panne is werkelijk de moeite waard om te ontdekken. Het gebied wordt doorkruist door talloze wandelroutes waarvan één route met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Het Ligusterpad kronkelt door de duinvalleien naar het gebied genaamd de Sahara, een uitgestrekt veld vol parelwitte zandvlaktes welke je doen denken dat je in de woestijn bent belandt.

Conclusie
Kamperen aan de Belgische kust is zo gek nog niet. Daarnaast is kamperen buiten de zomermaanden ook nog eens goedkoper. Je kunt tot wel 30% korting krijgen op het boeken van een kampeer- of staplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten